CSA in Tienen?

©CSA Vlaanderen

©CSA Vlaanderen

CSA? Wat is dat nu weer? Deze afkorting staat voor Community Supported Agriculture = landbouw gedragen door een gemeenschap.

Een CSA-booerderij staat voor ecologische landbouw en draagt zorg voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en die van de volgende generaties.

Deelnemers dragen bij aan de werkings- en loonkosten van de boerderij (bv. door de betaling van een abonnementsgeld). In ruil ontvang je doorheen het teeltseizoen een aandeel van de vruchten en heb je inspraak in het reilen en zeilen van het bedrijf. Je kan zelf je groenten en/of fruit oogsten op het veld. Je ervaart hoe alles groeit en bloeit en eet met de seizoenen mee. Bovendien voel je je verbonden met je voeding, met de landbouw en met de boer zelf. Door allerlei activiteiten (boerderijfeesten, meewerkdagen, …) leer je de andere deelnemers kennen en ontstaat er een hechte lokale gemeenschap. Meer info vind je op de website van CSA Vlaanderen.

Ook in Tienen is er ambitie om zo’n CSA-boerderij op te starten. Laten we dat nu eens een geweldig initiatief vinden! Alles staat nog in de kinderschoenen en de details kennen we nog niet, maar hopelijk kunnen we jullie hier binnenkort meer vertellen over het CSA-project in Tienen. In de tussentijd kan je voor meer info ook steeds contact opnemen met onze CSA-boeren in spe: Michael Dewaele (voor Tienen) en Ilse De Ruyter (voor Hoeleden).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *