Voor het project de ‘Tiense Vierkante Eters’ stellen 10 wijken/dorpen en 10 chef-koks een recept samen met streekgebonden producten en een lokaal streekbiertje. In deze 10 Tiense wijken en dorpen wordt een vierkante meter tuin aangelegd in de typische houten fruitbakken uit de regio. De wijkambassadeurs zullen daarin groenten en kruiden kweken die de ingrediënten vormen van een gerecht dat wordt samengesteld door een Tiense chef-kok. In augustus komt de oogst tijdens ParkLife naar het stadspark en worden de gerechten klaargemaakt. Op die manier vestigen we de aandacht op lokaal geteelde voeding én kooktalent uit eigen regio.
Op woensdag 18 mei om 14.00 uur vindt de lancering plaats op het grasveld ter hoogte van de Gete (Huidevettersstraat – Bostsestraat). Iedereen van harte welkom! De deelnemende buurten en dorpen krijgen dan ook hun fruitbakken mee.
Zin om mee te werken aan dit project? Geef dan een seintje via opgewekTienen@opgewekTienen.be of 0498-68 44 10.
Deelnemende wijken en dorpen:
- Goossensvest
- Kapucijnenhof
- Oplinter
- (Oude) Leuvensestraat
- Vissenaken
- Grote Markt
- Bost
- Theaterplein
- Potterie (Paterskerk)
- Grimde
Deelnemende chef-koks:
- Brasserie Tiens
- Spijshuis Dieu
- De Refugie – Jean-Francois Van Vlemmeren
- 3L Syndrome – Lisa-Marie Vrancken
- Dozenbier & Kaviar – Armand Jacobs
- ‘t Nieuwhuys – Jan Dewachter
- To Thai – Peter Bundervoet
Als voorbeeld enkele filmpjes die het opzet illustreren:
- http://www.een.be/programmas/1000-zonnen/oogsten-met-bbq-koning-peter-van-asbroeck
- http://www.een.be/programmas/1000-zonnen/wim-en-rani-oogsten-een-overvolle-bak
De Tiense Vierkante Eters kadert in ParkLife 2016 en is een samenwerking tussen Horeca-Vlaanderen, Hagelandse Biergenieters, OpgewekTienen, Riso Vlaams-Brabant en Unizo.