Volkstuinenpark Grimde

Een eerste project van Buurtgroen Tienen voor meer groen in de stad vormt het Volkstuinenpark in Grimde. Buurtgroen Tienen neemt het beheer op zich.

Locatie
Achter de Sint-Pauluskerk van Grimde (Sint-Truidensesteenweg, ter hoogte van de Weggevoerdenstraat) wordt door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (P.O.M.) en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland een kmo-zone ontwikkeld met in de bufferzone ruimte voor volkstuinen en een parkzone met o.m. een hondenweide en een speelbos.

Volkstuinen-Grimde

Volkstuinen

  • Er is ruimte voor een 40tal volkstuinen. Een 5-tal tuintjes zijn nog vrij.
  • April 2016 wordt gestart met het eerste teeltseizoen.
  • De perceelsgrootte varieert van 30 tot 90m². Tuinders bepalen zelf de grootte van hun perceel en kunnen de huur jaarlijks opzeggen.
  • De huurprijs bedraagt 30 euro per jaar voor 90m². Voor kleinere percelen wordt de huurprijs evenredig met de oppervlakte verlaagd.
  • Er wordt op een ecologisch verantwoorde manier geteeld. Buurtgroen Tienen ondersteunt de tuinders door vrijblijvend theoretische en praktische cursussen aan te bieden. De cursus maakt deel uit van het huurgeld.

Op donderdag 28 januari 2016 is er vanaf 19u30 in ’t Polderke (Pastorijstraat 88) een open infovergadering voor geïnteresseerde tuinders. Naast een toelichting over de herinrichting zal ook het beheer van de volkstuinen worden toegelicht.

Wens je meer info of wil je je kandidaat stellen voor een volkstuin? Neem contact op met Buurtgroen Tienen via info@buurtgroentienen.be of kom op 28/01 langs op de infosessie.

Op onze pagina “Volkstuinen Grimde” houden we je steeds op de hoogte van de recente stand van zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *