ParkLife 2014!

©AST 77 bvba

©AST 77 bvba

Op zaterdag 17 mei, tijdens de ‘Dag van het Park’, werd in het stadspark ParkLife 2014 gelanceerd. Met dit initiatief willen we de sociale, ecologische en historische waarde van het Tiense stadspark versterken.

Een park is het kloppend groen hart in een stad. Mensen ontvluchten er de drukte, jonge gezinnen spelen er met hun kinderen en ouderen maken er hun dagelijkse wandeling. Een park draagt bovendien bij aan de biodiversiteit in de binnenstad. Ondanks de centrale ligging en zijn schitterende historische plantencollectie, vervult het Tiense stadspark deze functies te weinig.

De initiatiefnemers willen met ParkLife 2014 van het stadspark een ontmoetingsplek maken voor alle inwoners. In augustus worden er daarom tussen 6 augustus en 31 augustus verschillende activiteiten in het stadspark georganiseerd. Zo zullen de bezoekers er o.a. kunnen genieten van een picknick, akoestische optredens, natuurwandelingen, workshops tuinieren, tijdelijke installaties en gezelschapsspelen in een sfeervolle omkadering.

©AST 77 bvba

©AST 77 bvba

Om de ontmoetingen te stimuleren en spontane initiatieven mogelijk te maken, worden er witte picknicktafels in het park geplaatst door de sociale werkplaats Blankedale. Daarnaast wordt een tijdelijke constructie als ontmoetingsplek opgetrokken door AST 77. Dit ‘Stadspaviljoen’ moet de bezoekers uitdagen om op een andere manier naar deze publieke ruimte te kijken.

Het volledige programma wordt in juni bekend gemaakt op deze website.

ParkLife 2014 is een project van opgewekTienen, AST 77, RISO Vlaams-Brabant, Buurtgroen Tienen, Milieuadviesraad Tienen, Natuurpunt Tienen, TIPLOS/Wereldwinkel Tienen, het Agentschap Onroerend Erfgoed en de stad Tienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *