Buurtmoestuinen in Leuven

Je woont in de stad en wil graag je eigen moestuintje, maar hebt hier de plaats niet voor? Stad Leuven biedt nu een oplossing voor de inwoners in de vorm van een buurtmoestuin.

┬ętransitiontowns.nl

┬ętransitiontowns.nl

Leuvenaars die samen met hun buren een moestuin willen beginnen in een ongebruikt grasveld, een berm, een deel van een tuin of park, … kunnen hiervoor rekenen op steun van de stad. De stad kan de openbare ruimte ter beschikking stellen en praktische ondersteuning bieden bij het runnen van de buurtmoestuin.

Dat vinden wij een top-initiatief, dat in Tienen gerust navolging mag vinden! Want zeg nu zelf, zongerijpte tomaten, zelfgekweekte worteltjes, verse kruiden uit je eigen buurtmoestuin: wat kan er lekkerder zijn? Een leuke, sociale, gezonde, leerzame en ontspannende trend, dat is de buurtmoestuin. En zo mogen er in Tienen zeker ook enkele komen!

1 comment for “Buurtmoestuinen in Leuven

 1. An Gillis
  11 april 2014 at 10:35

  Hallo Buurtgroen Tienen,

  In Antwerpen moestuinieren ze zelfs in big bags gevuld met potgrond. Misschien ook een optie om deze te plaatsen op verschillende locaties in Tienen? De grote parking aan de kazerne, braakliggende stukken, op de grote markt als visuele groene verbinding tussen de twee winkelstraten etc.

  Met wat slimme sponsoring op de zakken kunnen we misschien zelfs wat geld overhouden om meer groen in te stad te laten aanleggen.

  Als jullie dit een goed idee vinden wil ik hier gerust mijn schouders mee onder zetten!

  Succes met jullie mooie initiatief!

  An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *